Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού!

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογικές μάχες του Μάη, τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές και Τοπικές εκλογές. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, μαζί, οι νέοι των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, μετατρέποντας και τις εκλογικές αναμετρήσεις σε μάχη αντίστασης στη πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε σε μόνιμη ανεργία, φτώχεια, για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Για να βγει πανίσχυρο το ΚΚΕ αποδυναμώνοντας τον φόβο και τις αυταπάτες.

 

Ισχυρό ΚΚΕ: η μόνη απάντηση

στην ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική

Η ΕΕ, η λυκοσυμαχία των μονοπωλίων, χέρι χέρι με τις αστικές κυβερνήσεις στερούν από μας τα δικαιώματά μας για να ενισχύονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Εμείς δε ζούμε όπως οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες. Αυτά τα παράσιτα έχουν εξασφαλίσει μια πολυτελή και χλιδάτη ζωή μέχρι και στα δισέγγονά τους αρπάζοντας τον μόχθο και τον κόπο των εργαζομένων.

Αυτούς υπηρετεί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος. Όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, τα βάρβαρα μέτρα έχουν την σφραγίδα της ΕΕ. Τα υλοποιούν οι κυβερνήσεις, γιατί αυτό συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στον βωμό των συμφερόντων των μονοπωλίων έχει θυσιαστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η ΕΕ και το εκμεταλλευτικό σύστημα καταδικάζουν τη νεολαία στην ανεργία και τη βαρβαρότητα της ολιγόμηνης κακοπληρωμένης δουλειάς χωρίς δικαιώματα. Έχουν μετατρέψει το δικαίωμά μας στη μόρφωση σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους, ενώ ανοιχτά κάνουν μαθήματα-πλύση εγκεφάλου στα σχολεία και στις σχολές για να υποτάξουν τη νέα γένια στις αντιδραστικές αξίες της ΕΕ και του συστήματος. Η υγεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός γίνονται πεδίο κερδοσκοπίας για τους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα όνειρο άπιαστο για τη νεολαία. Η πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων είναι υπεύθυνη που για τη νεολαία θεωρούνται πολυτέλεια οι διακοπές, η αναψυχή. Που χιλιάδες νέα ζευγάρια δεν έχουν πού να μείνουν, που δεν μπορούν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.

Αυτή είναι η προσφορά της ΕΕ και τους συστήματος στη νεολαία. Αυτούς υπερασπίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Είτε τρομοκρατούν τη νεολαία ότι έξω από αυτή τη λυκοσυμμαχία υπάρχει χάος, όπως η ΝΔ, είτε κοροϊδεύουν συνειδητά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο λύκος της ΕΕ θα γίνει πρόβατο και θα προφυλάξει κιόλας τον λαό και τα παιδιά του.

Το μήνυμα που μπορεί να φοβίσει την ΕΕ και το σύστημα, που μπορεί να δώσει ελπίδα και να συμβάλει για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα θα σταλεί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες του Μάη.

 

Δεν υπάρχει μόνο ένας ή δύο αλλά δεκάδες λόγοι για να ψηφίσει ένας νέος το ΚΚΕ και να είναι σίγουρος και περήφανος για την επιλογή του, ακόμα κι αν δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ.

 

-Γιατί το ΚΚΕ τολμά και αποκαλύπτει τους πραγματικούς ενόχους γι’ αυτά που ζούμε.

- Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο. Το 2012 το ΚΚΕ έπεσε εκλογικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε στο 27%. Τι θετικό προέκυψε για τον λαό και τη νεολαία; Δυνάμωσαν οι αγώνες, οι διεκδικήσεις, μπήκε φρένο στην κατρακύλα; Το αντίθετο μάλιστα. Το δυνάμωμα του ΚΚΕ είναι εγγύηση για να δυναμώσει η ελπίδα.

 

- Δυναµώνουµε το ΚΚΕ σε κάθε κάλπη, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δε µεταλλάσσεται. Δε θα σκορπίσει άσκοπα σε δήθεν άφθαρτα και νέα πρόσωπα, που υπερασπίζονται το φθαρµένο και παλιό σύστηµα. Που θολώνουν τα νερά, κοροϊδεύουν ότι η ψήφος δεν είναι πολιτική, γιατί θέλουν και να αρπάξουν την ψήφο και να την καταθέσουν υπέρ του συστήµατος.

 

- Δυναµώνουµε το ΚΚΕ, γιατί είναι εγγύηση. Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού για µερικές υπουργικές καρέκλες. Δεν δέχεται να κοροϊδέψει τον λαό και τη νεολαία υποσχόµενο δήθεν εύκολες λύσεις. Γιατί δεν δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε καµία κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήµατος.  Παλεύει µαζί µε τον λαό και τη νεολαία για να πάρουµε µαζί τη ζωή και το µέλλον στα χέρια µας.

 

 - Δυναµώνουµε το ΚΚΕ, γιατί είναι εγγύηση στον αγώνα ενάντια στον φασισµό και το σύστηµα που τον γεννά, για την αποµόνωση της ναζιστικής εγκληµατικής Χρυσής Αυγής. Για να δυναµώσει η Λαϊκή Συµµαχία και να στείλει στα λαγούµια τους, τους απογόνους των ταγµατασφαλιτών, τους υµνητές του Χίτλερ.

 

- Στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις τοπικές εκλογές για να έχουµε ανιδιοτελείς αγωνιστές στα Περιφερειακά και Δηµοτικά Συµβούλια που µάχονται καθηµερινά για τις δικές µας ανάγκες, που αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Ισχυρό ΚΚΕ, γιατί παλεύει

για τη μόνη φιλολαϊκή προοπτική

Μπορεί σήμερα να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Είναι ανάγκη να σπουδάζουμε δωρεάν από το σχολείο μέχρι το Πανεπιστήμιο και η γνώση μας να αξιοποιείται για να ζει με ευημερία ο λαός και όχι για να κερδοφορούν μία χούφτα καπιταλιστές. Μπορεί σήμερα να εξασφαλιστεί για τη νεολαία η πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές σύγχρονες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου. Οι σύγχρονες ανάγκες μας δεν ικανοποιούνται, γιατί υπάρχει ένα κοινό εμπόδιο που πρέπει να συντρίψουμε: είναι το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και η ΕΕ.

Λύση υπέρ της νεολαίας και του λαού υπάρχει. Είναι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Προϋπόθεση για να ζήσει ο λαός και η νεολαία µε βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήµης, της παραγωγής και της τεχνολογίας είναι να σπάσουµε τα δεσµά ΕΕ-µονοπωλίων, να πάρει ο εργαζόμενος λαός την εξουσία και να διαγράψει όλο το χρέος, να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια.

Το ΚΚΕ προτείνει και αγωνίζεται για μια νέα οργάνωση της παραγωγής και της κοινωνίας, όπου τα μονοπώλια, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος θα κοινωνικοποιηθούν και θα λειτουργούν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας και όχι για τους καπιταλιστές.

Μόνο σε αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει φιλολαϊκή λύση, µπορεί ο λαός να κάνει κουµάντο στον πλούτο που παράγει και να εξασφαλιστεί η ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Για να δυναµώσει αυτή η προοπτική είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας και για τη διέξοδο που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία.

 

Κρίνουμε με βάση τη ζωή μας

και τις σύγχρονες ανάγκες μας

Ψήφος διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων μας και ψήφος καταδίκης των μνημονίων διαρκείας που ζούμε είναι η ψήφος στο ΚΚΕ! Δεν κάνουμε σκόντο τα όνειρα και τις ανάγκες μας για να καλοπερνάνε μία χούφτα παράσιτα εκμεταλλευτές.

Το σύστημα πάντα στήνει παγίδες για να εγκλωβίζει νέους. Φτιάχνει νέα κόμματα με τα ίδια παλιά υλικά: την υπεράσπιση του συστήματος και της ΕΕ.

Το εκμεταλλευτικό σύστημα θέλει να έχει νέους ανθρώπους άμεσα του χεριού του, να στηρίζουν τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του. Εάν αυτό δε συμβαίνει, τους θέλει στην άκρη, να απέχουν, να μη γίνονται εμπόδιο.

Η απάθεια, ο μηδενισμός, η αδιαφορία συμφέρουν τη σημερινή άσχημη κατάσταση. Ενώ μπορούμε σήμερα να βάλουμε εμείς εμπόδια στο σύστημα. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στους αγώνες και στις κάλπες!

 

Τη διαφορά την κάνει το ΚΚΕ!

Όλα τα άλλα κόμματα υπερασπίζονται το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει κρίσεις, ανεργία, φασισμό, πολέμους. Το ΚΚΕ διαφέρει, δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα.

 

- Είναι ο μόνος πραγματικός αντίπαλος της ΕΕ και του συστήματος.

 

- Το ΚΚΕ δεν τρέφει αυταπάτες για την ΕΕ, δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Ήταν πάντα κάθετα αντίθετο με την ΕΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το πιο αποτελεσματικό μήνυμα αντίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική μονοπωλίων-ΕΕ–κυβέρνησης. 

 

- Δε μιλάει κατόπιν εορτής γι’ αυτά που ζει η νεολαία σήμερα.

 

- Προειδοποίησε για την ΕΕ, πρωτοστάτησε σε αγώνες που καθυστέρησαν αντιλαϊκά μέτρα, όταν όλα τα άλλα κόμματα έλεγαν στους εργαζομένους ότι με την ΕΕ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

 

- Παλεύει σήμερα για να γίνει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να σαρώσουν τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

 

 - Το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που δεν προσκυνά την ΕΕ και τους εκμεταλλευτές, αντιπαλεύει τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, όποιο χρώμα και αν έχουν. Μάχεται για τα δικαιώματα του λαού και των νέων στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες, τους Δήμους, παντού. Ενημερώνει τη νεολαία και τους εργαζομένους, πρωτοστατεί στη λαϊκή πάλη: για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για να παρθούν πίσω αντιλαϊκά μέτρα, να μπαίνουν εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών, ενάντια στην φοροληστεία, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, για να μην μένουν τα σπίτια χωρίς ρεύμα και πεθαίνουν νέοι από μαγκάλια, για να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα. Για το σύνολο της ζωής της λαϊκής οικογένειας, της νεολαίας. Παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία. Παλεύει για την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

 

Με την ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός και η νεολαία ενισχύουν τον πολύτιμο πολλαπλασιαστή της δύναμης τους, τον οργανωτή, το έμπειρο και δοκιμασμένο στήριγμά τους στον αγώνα τη δύσκολη επόμενη μέρα. Γιατί στον χώρο δουλειάς πρώτα και κύρια, αλλά και στα σχολειά και τις σχολές είναι εκεί που θα κριθούν όλα. Εκεί η ΕΕ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους επιχειρούν να βάλουν στη ζωή τα κάθε φορά και νέα βάρβαρα μέτρα κι εκεί ασπίδα αποδεδειγμένα είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Εναντίον σου όμως θα χρησιμοποιηθεί κι η ψήφος σε κόμματα-κομήτες, “ανεξάρτητους”, “άφθαρτους”, που όλοι τους στηρίζουν την ΕΕ και δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν τον καπιταλιστικό δρόμο που χρεοκοπεί εσένα και την οικογένειά σου, ενώ οι επιχειρηματίες θησαυρίζουν.

Η αποχή, το γενικό φτύσιμο προς όλους δε φοβίζει το σύστημά τους γιατί το ερμηνεύουν μετά, όπως τους βολεύει. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι γνήσια, ξεκάθαρη στάση, είναι ο μόνος τρόπος να μην βάλουν… λόγια στο στόμα σου. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή και απάθεια για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας. Τέτοιο προνόμιο έχουν μόνο τα παιδιά της πλουτοκρατίας.

Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορείς λοιπόν να τρίξεις τα δόντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, την ΕΕ, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους. Με το ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις παίρνεις δύναμη και κουράγιο να αναμετρηθείς με τον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη και το σύστημά της κι απορρίπτεις το στρατηγικό σχέδιό τους να γίνεις ένα πάμφθηνο ευέλικτο εξάρτημα της κερδοφόρας μηχανής τους. Σε αυτόν τον δρόμο μπορούμε να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα του μισοεργαζόμενου, του ανέργου, του φοιτητή και σπουδαστή από την εργατική λαϊκή οικογένεια οικοδομώντας μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των λίγων, σπάζοντας τα δεσμά με την ΕΕ των μονοπωλίων.

 

Να γιατί αυτή η τριπλή εκλογική μάχη δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις την δύναμή σου, με ισχυρό ΚΚΕ να σηκώσεις ανάστημα.

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές