Δήλωση του Γιάννη Ζιώγα (υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία με τη Λαΐκή Συσπείρωση) στον “Οδηγητή”

Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί κάθε νέο άνθρωπο της περιοχής μας να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου μπροστά στις επικείμενες εκλογές με βάση τι θέση έχει πάρει η κάθε πολιτική δύναμη, και τι έχει πράξει υπέρ της ικανοποίησης των αναγκών της νεολαίας.

Τι στάση κράτησαν για παράδειγμα όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τι έκαναν όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο υπερεκμετάλλευσης των νέων που καθορίζει μισθό για κάθε νέο μέχρι 25 χρονών στα 400 ευρώ; Δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση.

 

Τι θέση παίρνουν και τι λύση προτείνουν στη νεολαία της περιοχής που έχει να αντιμετωπίσει το βάσανο της ανεργίας του 60%; Να γίνουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές εργολάβοι που οι ίδιοι θα απασχολούν για κάτι μήνες νέους ανθρώπους δίνοντάς τους ψίχουλα.

Τι είπαν όταν με τις εξελίξεις με το σχέδιο “Αθηνά” υπήρχε ο κίνδυνος, λόγω και των μετακινήσεων αρκετών τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες σπουδαστές να σταματήσουν τις σπουδές τους; Είπαν ότι το ΤΕΙ πρέπει να μείνει εδώ γιατί τροφοδοτεί με “ικανούς” νεολαίους στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης επιχειρήσεις της περιοχής (βλέπε τζάμπα δουλειά στους εργοδότες).

Η νεολαία της περιοχής μας, τα όνειρα και οι επιθυμίες της για ένα καλύτερο μέλλον δεν μπορούν να ταυτιστούν με τις επιδιώξεις και τα “θέλω” του κάθε τοπικού και “ανεξάρτητου” άρχοντα. Άλλωστε το πώς οραματίζονται τη νεολαία και τι προοπτικές της δίνουν προκύπτει και από τον πολυδιαφημιζόμενο ευρωενωσιακό θεσμό “Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας”. Με σεμινάρια πώς να κάνω την πόλη μου όμορφη βάφοντας στάσεις λεωφορείου θέλουν να μας αποδείξουν ότι ΕΕ των 25 εκατομμύριων ανέργων είναι η γη της επαγγελίας αφού μας δίνει πολλά λεφτά. Οι φοιτητές για παράδειγμα της χώρας μας έχουν εμπειρία για το τι σημαίνει το παραπάνω. Όταν οι εστίες της Θεσσαλονίκης είναι σε άθλια κατάσταση και ικανοποιούν μόνο το 2% των αναγκών για στέγαση η ΕΕ έδωσε περίπου 24 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της πρακτικής άσκησης από τα οποία τα 5 μόλις κατέληξαν σε φοιτητές-σπουδαστές και τα υπόλοιπα 19 “χάθηκαν” στους διαδρόμους της προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Το νέο και ριζοσπαστικό που αναζητά η νέα γενιά, η λύση στην βαρβαρότητα που βιώνει υπάρχει. Η νεολαία να μπει στον αγώνα, να δυναμώσει την κατεύθυνση της πάλης που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες της. Στις εκλογές με την ψήφο της να εκφράσει την οργή της απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους, τους εκπροσώπους τους σε δήμους και περιφέρεις. Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές