Δήλωση του Θανάση Παφίλη (υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Αττική με τη Λαΐκή Συσπείρωση) στον “Οδηγητή”

Το ΚΚΕ δίνει την μάχη ώστε από τις κάλπες του Μάη να δοθεί ενιαία απάντηση στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την ΕΕ, την κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τους δήμους. Αυτήν την πολιτική εφάρμοσαν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με συνεργασία, είτε όχι. Σήμερα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή για να έχουμε ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση.

Για να έχουν οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών εκλεγμένους Περιφερειακούς και Δημοτικούς συμβούλους, αγωνιστές, μαχητές για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και όχι εφαρμοστές της πολιτικής των όποιων κυβερνήσεων που υπερασπίζονται την ΕΕ. Που θα παλεύουν με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να μπουν εμπόδια στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που υλοποιείται και από Περιφέρειες και Δήμους. Θα διεκδικούν σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή για τις νέες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών και μαζί με το λαϊκό κίνημα να αποσπάσουν έστω κάποια μέτρα ανακούφισης για το λαό και τα παιδιά του. Οι κομμουνιστές και όσοι συνεργάζονται στη Λαϊκή Συσπείρωση όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μόνοι που τάχθηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι άλλοι, με ή χωρίς αστερίσκους, συμφωνούσαν πολλές φορές και ομόφωνα σε κεντρικά όργανα.

Οι νέοι σήμερα μπορούν να κρίνουν ποιος στέκεται στο πλευρό τους με τη δράση του στις Περιφέρειες και τους Δήμους και γενικότερα, και ποιοι είναι απέναντι, αγκαλιά με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να επιλέξουν το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, να στείλουν μήνυμα αγώνα και ελπίδας. Ισχυρό ΚΚΕ για να σταματήσει ο λαός να είναι με την πλάτη στον τοίχο, να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές