Πρώτη ψήφος αγωνιστική, ανατρεπτική! Πρώτη ψήφος στο ΚΚΕ!

Κάθε μαθητής και μαθήτρια που βλέπει τα όνειρά του και το μέλλον του να καταδικάζονται, έχει κάθε λόγο να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, στις Ευρωεκλογές, στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, όποια κάλπη και να στήσουν.

 

Το σύστημα αγωνιά μην τυχόν και οι μαθητές αμφισβητήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εξουσία των μονοπωλίων. Γι’ αυτό και ρίχνουν όλα τους τα “όπλα”, διευθυντές, μερίδα καθηγητών, ευρωπαϊκά προγράμματα, σχολικά βιβλία, κόμματα, για να πείσουν τους μαθητές πόσο καλή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή ότι μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.

Οι μαθητές να αξιοποιήσουν την πείρα τη δικιά τους αλλά και των οικογενειών τους, να κάνουν κριτήριο τη ζωή τους. Να βάλουν στο στόχαστρο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.

Με το ίδιο κριτήριο να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Να μην τσιμπήσουν σε δήθεν νέους, “άφθαρτους” και “ανεξάρτητους” υποψήφιους, που θέλουν να κλέψουν την ψήφο τους και την επόμενη μέρα των εκλογών να τη στρέψουν ενάντιά τους. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες εδώ και χρόνια είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος στον σχεδιασμό της εκπαίδευσης. Από τη μία παίρνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, από την άλλη ζητάει από τους γονείς να βάλουν κι άλλο το χέρι στην τσέπη για απαραίτητες εργασίες στα σχολεία (κτιριακά, θέρμανση κλπ) .

Για κάθε μαθητή οι εκλογές είναι ακόμα μια ευκαιρία για να καταδικάσει την πολιτική που εφαρμόζουν ενιαία, ψηφίζοντας το ΚΚΕ παντού. Μέσα από τις εκλογές του Μάη, ψηφίζοντας για πρώτη φορά, οι μαθητές να δώσουν δύναμη στον αγώνα τους, να δυναμώσουν τη φωνή τους! 

Το ΚΚΕ:

- Είπε όλη την αλήθεια στους εργαζομένους και τα παιδιά τους. Για την ΕΕ, ότι είναι ένωση των εκμεταλλευτών ενάντια στους λαούς. Ποτέ δεν καλλιέργησε αυταπάτες και εφησυχασμό για το ρόλο και τον χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Δε δέχτηκε ποτέ ως “ρεαλισμό” να πηγαίνουν τα παιδιά σε σχολεία χωρίς καθηγητές, βιβλία, χωρίς υποδομές και θέρμανση, να υπάρχουν υποσιτισμένοι μαθητές. Δε δέχτηκε ποτέ ότι είναι μονόδρομος το μέλλον της νέας γενιάς να είναι η ανεργία, η ανασφάλεια και η δουλειά για 400 ευρώ. Να μην ξέρεις αν, γυρίζοντας από το σχολείο, θα έχεις ένα πιάτο φαΐ, αν θα έχεις ρεύμα. Για τη θέρμανση δε μιλάμε πια, έχει “καταργηθεί”. Που όλη μέρα ακούς τους γονείς σου να υπολογίζουν λογαριασμούς, χαράτσια, φόρους.

- Δε δέχτηκε ως “ρεαλισμό” τον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική της, που είναι δεσμά για μας.

- Έδωσε και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί ο αγώνας μέσα και έξω από τα σχολεία για το δικαίωμα στη μόρφωση. Ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εκπαίδευση, στο “Νέο Λύκειο”, σε όλα τα μέτρα που φτιάχνουν ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, το σχολείο της παπαγαλίας και των φροντιστηρίων. Που ξεσκαρτάρει τους μαθητές με βάση το πόσο βαστάει η τσέπη τους, που αντί για ολόπλευρη μόρφωση προσφέρει αποσπασματικές γνώσεις.

- Έχει πρόταση εξουσίας έξω από τα πλαίσια του σημερινού συστήματος, πρόταση που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Παλεύει για να ανατραπεί το σύστημα που δίκαια σου δημιουργεί οργή και απέχθεια. Για να γίνει ο λαός, οι εργαζόμενοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν, κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι το μόνο κόμμα που πιστεύει στην τεράστια δύναμη που έχει ο λαός και παλεύει καθημερινά να το  αποφασίσει και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

- Δεν μπορεί κανείς να το βάλει στο χέρι. Αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα του λαού, με την πρόταση, τη δράση και την πείρα του.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δε θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη μέρα αλλιώς. Δεν κάνει κωλοτούμπες, δε λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο… Είναι ψήφος κρυστάλλινη ενάντια στα αφεντικά και το σύστημά τους και ως τέτοια, θα αξιοποιηθεί για το δυνάμωμα των λαϊκών αγώνων.

 

Εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες, όλα τα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων έχουν τα δικά τους κόμματα.

Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους έχουμε το δικό μας Κόμμα, το ΚΚΕ, που καμία σχέση δεν έχει με τη σαπίλα που αναβλύζει από το σύστημα και τα κόμματά του.

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές