Ανακοίνωση του ΚΚΕ : "Άνεργοι, άνεργες Ψηλά το κεφάλι!"

Τώρα στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές μετατρέπουμε το θυμό μας σε ψήφο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και καταδίκης αυτών που ευθύνονται, για όσα ζουν οι άνεργοι και ο λαός. Υψώνουμε τη φωνή μας και:

Απαιτούμε επίδομα ανεργίας και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την οικογένειά μας και για όσο διάστημα βρισκόμαστε άνεργοι.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία με ικανοποιητικό μισθό και σύγχρονα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μειώνουν το επίδομα ανεργίας, που «σφάζουν» τους μισθούς, που ισοπεδώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που έχουν το θράσος και την απανθρωπιά να στέλνουν σε εμάς εξοντωτικά χαράτσια και φόρους, και να χρηματοδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα της κρίσης!

 

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στις Περιφερειακές - Δημοτικές εκλογές

Δυναμώνουμε τη δική μας φωνή, τη δική μας δύναμη

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που σταθερά και επίμονα θέτει στη Βουλή και στην Ευρωβουλή τα δικά μας καυτά προβλήματα και απαιτεί, εδώ και τώρα, τη λύση τους, καταθέτοντας συνεχώς προτάσεις νόμου, τροπολογίες, Ερωτήσεις κ.λπ.

Με όλες του τις δυνάμεις και ακούραστα πρωτοστατεί ώστε να δημιουργηθεί λαϊκή ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης, για να μη μείνει καμία οικογένεια ανέργου χωρίς ρεύμα, νερό, τροφή και Ασφάλιση. Να μην κινδυνεύσει από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

 

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Μάχεται για να ανοίξει το μόνο δρόμο, για να βάλουμε τέλος στη φτώχεια και την ανεργία, να διαμορφωθεί η ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, για να γίνουν, με λαϊκή  εξουσία, όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις περιουσία του λαού και να λειτουργήσουν προς όφελός του. Έτσι θα εξασφαλιστεί η σταθερή εργασία για όλους και θα διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία.  

 

Άνεργοι, άνεργες, νέοι, νέες,

προσωρινά εργαζόμενοι.

Τα δικά μας προβλήματα και η λύση τους είναι για το ΚΚΕ η πρώτη του έγνοια και η μεγάλη προτεραιότητά του.

Όσο σκληρή κι αν είναι η κατάσταση που ζούμε, κανένας δεν πρέπει «να το βάλει κάτω».

Δε φταίνε οι άνεργοι για την ανεργία. Δεν προκάλεσε ο λαός την κρίση και το χρέος. Αυτά τα έφεραν τα τεράστια κέρδη επιχειρηματικών ομίλων.

Υπόλογοι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία, τη φτώχεια και την κρίση.

Από τη στιγμή που δεν μπορούν να μας εξασφαλίσουν εργασία, είναι βασικό δικαίωμα να έχουμε επίδομα ανεργίας, για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς εμείς και η οικογένειά μας, να έχουμε μέτρα στήριξης για όσο διάστημα είμαστε άνεργοι.

 

Το ΚΚΕ αγωνίζεται και καταθέτει συνεχώς στη Βουλή ολοκληρωμένες προτάσεις, με σχέδια νόμου και άλλες πρωτοβουλίες, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν.

Συγκεκριμένα προτείνει:

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο διάστημα είναι άνεργοι.
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και σταθερών τηλεφώνων. Δραστική μείωση των τιμολογίων τους.
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους.
  • Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία που ανήκει στον άνεργο. Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει από δάνειο, να απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση.
  • Δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου του διαστήματος της ανεργίας, χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων.

Ακόμα, με άλλες προτάσεις νόμου έθεσε το ζήτημα να καταργηθούν τα χαράτσια και να μην υπάρχει κανένας φόρος στην κατοικία της λαϊκής οικογένειας, την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών και των ΕΒΕ από τις τράπεζες, και το πώς θα εξασφαλιστεί η δωρεάν δημόσια Υγεία για όλους και το φθηνό φάρμακο.

Αυτά τα μέτρα τα απορρίπτουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, γιατί έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ.

Λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους ανέργους.  Υπάρχουν όμως για να χρηματοδοτήσουν, ξανά και ξανά, τις τράπεζες, τους μεγάλους επιχειρηματίες, τις χιλιάδες ΜΚΟ (που φτιάχτηκαν με τις οδηγίες και τις ευλογίες της ΕΕ) κ.ά. με εκατομμύρια ευρώ. Πάντα βρίσκουν και θα βρίσκουν. Ταυτόχρονα τα αρπαχτικά των ΚΕΚ, οι δουλεμπορικές εταιρείες θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες των ανέργων.

Για μια ακόμα φορά απέδειξαν πως δε νοιάζονται για τους ανέργους, αλλά υποκρίνονται και κοροϊδεύουν.

 

Τώρα και με την ψήφο μας να τους δώσουμε αποστομωτική απάντηση.

 

Τιμωρούμε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να μας λένε για την ΕΕ, την ανεργία, και την κρίση.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την ένταξη στην ΕΕ και την ΟΝΕ, ανοίγει ο δρόμος για την ευημερία των εργαζομένων και το εξασφαλισμένο μέλλον των νέων. Όμως το Μάαστριχτ άνοιξε το δρόμο στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, απελευθέρωσε την κίνηση των κεφαλαίων και εμπορευμάτων και γιγάντωσε τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κ.ά. υπόσχονταν ότι η εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ, δηλαδή τα μέτρα υπέρ της ενίσχυσης της υψηλής κερδοφορίας του κεφαλαίου και κατά των εργαζομένων, θα έφερνε σταθερή ανάπτυξη και λαϊκή ευημερία. Όμως αυτός ο δρόμος έφερε την κρίση και το χρέος!

Μας έλεγαν ότι η ΕΕ θα διασφάλιζε τη «σύγκλιση μισθών» και την προστασία από την ανεργία. Όμως αυτή έφερε άγρια αντεργατικά μέτρα και με την πολιτική της τροφοδοτεί την ανεργία.

 

Τώρα λένε ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται για τους ανέργους και χρηματοδοτεί προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Και πάλι κοροϊδεύουν!

Η αλήθεια είναι, ότι η ΕΕ αντί για τους ανέργους στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματίες.

 

Η ΕΕ αξιοποιεί την ανεργία για να συντρίψει τους μισθούς και βασικά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, για να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και να εξαφανίσει τη σταθερή εργασία, ώστε να γενικευτούν οι ατομικές Συμβάσεις, η προσωρινή και ελαστική δουλειά και μάλιστα με μισθούς εξαθλίωσης! 

 

Τα προγράμματα της δήθεν κατάρτισης για τους νέους είναι προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, που προσφέρουν πάμφθηνη  και «φρέσκια» εργατική δύναμη στους καπιταλιστές!

Αυτό είναι το όραμα της ΕΕ, των καπιταλιστών για το μέλλον των νέων, των ανέργων, όλων των εργαζομένων!

 

Τώρα λένε να κάνετε υπομονή, η ΝΔ ισχυρίζεται ότι αυτό που ζούμε θα τελειώσει, όταν θα έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνει αυτός κυβέρνηση και αλλάξει την ΕΕ!

 

Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν, γιατί ούτε η ΕΕ ούτε ο καπιταλισμός διορθώνονται. Η όποια καπιταλιστική ανάπτυξη δε θα δώσει εργασία σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την ανεργία.

 

Τα μέτρα εξαθλίωσης θα τα συνεχίσουν όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση.

Κρύβουν ότι η ΕΕ έχει ήδη αποφασίσει μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς!  

Να μην επιτρέψουμε να μας κλέψουν την ψήφο με ψεύτικες υποσχέσεις.

 

Απομονώνουμε - καταδικάζουμε τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Κανένα μην ξεγελάσει η φασιστική τους υποκρισία, ότι δήθεν νοιάζονται για εμάς. Δεκάρα δε δίνουν. Η αλήθεια είναι ότι, υπηρετούν τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε εργάτες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας.

 

Άνεργοι, άνεργες, νέοι, νέες,

προσωρινά εργαζόμενοι,

Εμείς έχουμε τους περισσότερους λόγους απ’ όλους να καταδικάσουμε στις Ευρωεκλογές την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

 

Να το κάνουμε αποφασιστικά,

ψηφίζοντας - δυναμώνοντας το ΚΚΕ!

Μόνο έτσι θα τους αναγκάσουμε να μας ακούσουν και να μας υπολογίζουν.

Ψηφίζουμε «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές για να έχουμε πολλούς εκλεγμένους ανιδιοτελείς αγωνιστές που θα νοιάζονται και θα αγωνίζονται καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων μας.

 

Το ΚΚΕ μάς απευθύνει με εμπιστοσύνη κάλεσμα συμπόρευσης και συσπείρωσης, όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά για κάθε μέρα, στον κλάδο και τη συνοικία.

Μάς καλεί στον αγώνα και για τη λήψη άμεσων μέτρων και για να βάλουμε οριστικό τέλος στην ανεργία, τη φτώχεια,και την εκμετάλλευση.

Ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της παραγωγής, η καπιταλιστική ανάπτυξη τίποτα καλό δεν μπορούν να δώσουν πια στους εργαζομένους και τη νεολαία.

Τα μονοπώλια που ελέγχουν την παραγωγή και την οικονομία, για να συνεχίζουν τη μεγάλη κερδοφορία τους και να επικρατήσουν στον ανταγωνισμό, χρειάζονται διαρκώς όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργατών, εκτοπισμό των φτωχών αγροτών, εμπόρων και ΕΒΕ.

 

Για να υπάρξει λύση προς όφελος του λαού, χρειάζονται ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία. Χρειάζεται:

Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους,  κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου, με  εργατική - λαϊκή εξουσία.  

Μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κεντρικό σχεδιασμό και με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και των νέων.

Μόνο έτσι θα έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι εξασφαλισμένη εργασία με σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα. Εντελώς δωρεάν και δημόσια Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό. Εργα και υποδομές που να προστατεύουν τη ζωή και το περιβάλλον.    

  

Αυτός ο δρόμος είναι στο χέρι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων να τον ανοίξουν, αρκεί να εμπιστευτούν την οργανωμένη δύναμή τους και το δίκιο τους και να χτίσουν τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της ελπίδας και της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ.

 

Στις εκλογές που έρχονται, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. 

Όχι στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων

Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού!

 

Γιατί η Δύναμη και η Ελπίδα είναι του λαού!    

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές