«Η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια μας έδωσε και μας δίνει λεφτά…»

Όντως η ΕΕ έδωσε και δίνει λεφτά.

- Έδωσε και δίνει λεφτά για να θάβονται τα αγροτικά προϊόντα, να καταστρέφεται αγροτική παραγωγή, να ξεκληρίζονται φτωχοί αγρότες για να συγκεντρώνεται η γη σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών αγροτών. Επιβάλλει ποσοστώσεις σε μια σειρά προϊόντα (κρέας, ζάχαρη κ.ά.) επιβάλλοντας ουσιαστικά να τα εισάγουμε, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα της διατροφικής εξάρτησης της Ελλάδας, ακόμα να κάνει και εξαγωγές.

- Δίνει λεφτά με επιδοτήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανους για να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους σε άλλες χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα και να πετάγονται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι.

- Δίνει λεφτά σε επιχειρηματικούς ομίλους για να απολύουν παλιούς εργαζομένους με συγκροτημένα δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους για λίγους μήνες με ένα κομμάτι ψωμί. Δίνει λεφτά για να καταργηθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

- Δίνει λεφτά σε κατασκευαστικούς ομίλους για να φτιάξουν δρόμους, για να μεταφέρουν οι καπιταλιστές πιο γρήγορα τα εμπορεύματα και εμάς μας φεσώνουν στον αιώνα τον απάντα με διόδια που αυξάνονται κάθε μέρα κι από λίγο.

- Δίνει λεφτά για να εκσυγχρονίζονται οι δυνάμεις καταστολής σε όλη την ΕΕ, δίνει λεφτά για να αποκτάει η ΕΕ δικές της κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια στους εχθρούς λαούς, στους εργαζομένους και τη νεολαία που παλεύουν.

- Δίνει λεφτά για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Frontex στη Μεσόγειο και στα νοτιοανατολικά σύνορα της ΕΕ.

- Δίνει λεφτά για να γίνεται έρευνα από λίγους, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μονοπωλίων και της κερδοφορίας τους και όχι προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

- Είναι ψέμα ότι πληρώνει τα δίδακτρα και τις πρακτικές. Επιδοτεί την ψευτοκατάρτιση, την κακοπληρωμένη δουλειά και την αμορφωσιά.

Αυτά είναι τα λεφτά που δίνει η ΕΕ. Και στο κάτω κάτω πού τα βρήκε αυτά τα λεφτά; Είναι λεφτά από τη φορολογία των λαών και του ελληνικού, των εργαζομένων δηλαδή, που η ΕΕ τα δίνει όλα για να ενισχύεται η κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

 

Rise Up! Stickers

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
ΚΝΕ στο Flickr

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές