«Η ΕΕ μας προστατεύει από πολέμους, ειδικά από την Τουρκία. Από τότε που μπήκαμε δεν έχει κινδυνεύσει η χώρα»

- Η ΕΕ δεν προστατεύει από πολέμους, οργανώνει πολέμους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι σφαγέας λαών, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική δημοκρατία. Δεν προστάτεψε αλλά έσφαξε τους λαούς στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Σομαλία, στο Μάλι.

- Η ΕΕ δεν έχει προστατεύσει κανέναν λαό. Ο Κυπριακός λαός – και με τη συμφωνία των Κύπριων κομμουνιστών – μπήκε στην ΕΕ για να λυθεί το Κυπριακό. Η ΕΕ, αντίθετα, στήριξε το “σχέδιο Ανάν”, συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική που οδηγεί σε διχοτόμηση του νησιού.

- Η ΕΕ δεν αναχαιτίζει τους ανταγωνισμούς καπιταλιστικών κρατών για το ποιος θα εκμεταλλευτεί τον ορυκτό – ενεργειακό πλούτο της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Ο ελληνικός λαός, όσο η χώρα είναι σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, μπλεγμένη στο κουβάρι των ανταγωνισμών έχει άμεσο κίνδυνο εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο για τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων. Είναι γνωστό ότι οι πόλεμοι γίνονται για τα κέρδη, για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών. Άρα και στην περιοχή μας όποιος λέει ότι δεν υπάρχει θέμα, επειδή είμαστε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, λέει ψέματα. Ό,τι δεν λύσουν με συμφωνίες οι εκμεταλλευτές θα το λύσουν με πολέμους

- Η ΕΕ δεν παρέχει καμία εγγύηση στην εδαφική κυριαρχία, δεν αντιμετώπισε άλλωστε τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

- Ο μόνος δρόμος για την ειρήνη και τη φιλία των λαών είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης σε κάθε χώρα,  ο αγώνας για τον σοσιαλισμό.

 

Rise Up! Stickers

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
ΚΝΕ στο Flickr

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές