«Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ αφού δε θέλει να κυβερνήσει»;

- Το ΚΚΕ εδώ και 95 χρόνια σταθερά παλεύει για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Η κυβέρνηση είναι πάντα όργανο της εξουσίας. Σε αυτήν την κυβέρνηση της εργατικής – λαϊκής εξουσίας το ΚΚΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Άρα και θέλει και παλεύει γι’ αυτό. Θα πρωτοστατήσει για να οργανώσει την οικονομία προς όφελος των λαϊκών αναγκών, να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, αφού τα εργαλεία της ανάπτυξης θα έχουν περάσει στα χέρια του λαού. Θα μπει μπροστά για να οργανώσει τη συμμετοχή της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την κοινωνική οργάνωση και ζωή, για μια πραγματική δημοκρατία με την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στην άσκηση της εξουσίας, στον έλεγχο και τη διεύθυνση της εξουσίας και της οικονομίας.

- Το ΚΚΕ δε συμμετέχει σήμερα σε κυβέρνηση γιατί αυτή θα είναι όργανο της εξουσίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Μία τέτοια κυβέρνηση, όπως και αν λέγεται, όποιοι και αν συμμετέχουν, ακόμα και αν συμμετέχουν κομμουνιστές, θα ασκήσει αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο. Ούτε έγινε πουθενά κάτι τέτοιο, ούτε θα γίνει. Το ΚΚΕ θα πάψει να είναι εγγύηση αν συμμετέχει σε ένα τέτοιο σχήμα, ενώ για τον λαό και τη νεολαία θα είναι τραγωδία.

- Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σήμερα γιατί δε διαπραγματεύεται για να θολώσει τα νερά, για να κάτσει στο σβέρκο του λαού, για να πάρει κυβερνητικές θέσεις και να ράψει κοστούμια. Γιατί μένει αταλάντευτο με το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού. Δεν συμμετέχει σε μία τέτοια κυβέρνηση εντός της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει και με την ψήφο σου και την συμμετοχή σου στον αγώνα.

- Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σήμερα γιατί πρωτοστατεί με θέσεις και δράση στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας. Το ΚΚΕ δίνει μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή. Ενημερώνει τη νεολαία και τους εργαζομένους, πρωτοστατεί στη λαϊκή πάλη: για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για να παρθούν πίσω αντιλαϊκά μέτρα, να μπαίνουν εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών, ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, για να μην μένουν τα σπίτια χωρίς ρεύμα και πεθαίνουν νέοι από μαγκάλια, για να μειωθούν οι τιμές στο ρεύμα. Για το σύνολο της ζωής της λαϊκής οικογένειας, της νεολαίας. Για να συγκεντρωθούν δυνάμεις για τη ριζική αλλαγή, για την εργατική – λαϊκή εξουσία. Γι’ αυτό πρέπει να το ενισχύσεις και με την ψήφο σου στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, παντού. ΚΚΕ ισχυρό: αυτή είναι η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στην ΕΕ.

 

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ!

ΚΚΕ ισχυρό: η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στην ΕΕ

Rise Up! Stickers

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
ΚΝΕ στο Flickr

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές