«Ναι αλλά το ΚΚΕ δεν κάνει κάτι δυναμικό...»

- Δυναμικό είναι να παλεύεις ασυμβίβαστα μαζί με τον λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για την ανατροπή της. Αυτό κάνει το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, σε όλα τα μέτωπα. Διαμορφώνει θέσεις υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης. Για την ανεργία, για τη μόρφωση, για το εισόδημα, στην πάλη ενάντια σε όλα τα χαράτσια, ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, στους πρόσφατους αγώνες των αγροτών. Και βέβαια χρειάζεται κάτι δυναμικό και αυτό είναι η πολιτική πρόταση και δράση του ΚΚΕ.

- Ακόμα και σήμερα που το κίνημα είναι σε υποχώρηση, όπου υπάρχουν αγωνιστικές διεργασίες οι κομμουνιστές πρωτοστατούν, δεν έχουν λείψει από καμία μάχη, στήριξαν αγώνες έμπρακτα και όχι στα λόγια. Το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω παρά τον αρνητικό συσχετισμό. Παντού οι κομμουνιστές με όποιο κόστος, ακόμα και με απολύσεις από τη δουλειά τους, πρωτοστατούν στον αγώνα κόντρα στον φόβο, τις αυταπάτες, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

- Το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας, για να ανασυνταχτεί το κίνημα, για να δυναμώσει η σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, την ΕΕ και την κυβέρνηση, για να βγει νικητής ο λαός. Πλέον υπάρχει πείρα. Στις προηγούμενες εκλογές το ΚΚΕ έχασε τη μισή του εκλογική δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27%. Δεν βγήκε κερδισμένος ο λαός και η νεολαία. Σημειώθηκε υποχώρηση στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στο κίνημα.

- Το μόνο δυναμικό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 27% είναι να αλωνίζει στα σαλόνια των βιομηχάνων, να υιοθετεί αιτήματά τους, να φιγουράρει σταthinktanks των ιμπεριαλιστών, να ανανεώνει τους όρκους πίστης στην ΕΕ και στο σύστημα. Δεν είναι δυναμικό σήμερα απλά να αλλάξει η κυβέρνηση και η εξουσία να μείνει στα χέρια των καπιταλιστών. Δεν είναι ούτε δυναμικό ούτε λύση στα τεράστια προβλήματα που ζεις σήμερα να αλλάξει ο Μανωλιός στην κυβέρνηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δήθεν “λύση” για την οποία μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτή η δήθεν “λύση” θα πάει το κίνημα ακόμα πιο πίσω, θα καλλιεργήσει κι άλλο την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Πολλοί στις προηγούμενες εκλογές έλεγαν ότι “θα ψηφίσω τη ΧΑ για κάτι δυναμικό, για να τους δείρει, να τους βάλει στη θέση τους κ.τ.λ.” Τι δυναμικό έκανε η ΧΑ (όταν δε μαχαίρωνε μετανάστες και Έλληνες εργαζoμένους) κόντρα στο σύστημα; Κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, άνοιξε δουλεμπορικά γραφεία για δουλειά με 18 ευρώ μεροκάματο (όσο προβλέπουν και τα μνημόνια δηλαδή που τάχα καταγγέλλει η ΧΑ), για να βρίσκουν φτηνούς εργάτες οι βιομήχανοι. Η ΧΑ αποδείχτηκε πλέον ότι υπερασπίζεται δυναμικά το σύστημα της εκμετάλλευσης.

- Δυναμικό σήμερα είναι: να ανέβει η οργάνωση και η συμμετοχή των νέων στον αγώνα, να δυναμώσει η πάλη με αντικαπιταλιστική γραμμή. Η διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών μας στη μόρφωση, την δουλειά, τη ζωή. Να συγκεντρώνονται δυνάμεις στην πάλη ενάντια στην ΕΕ και στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ξερνά ανεργία, κρίσεις, πολέμους, φασισμό. Να δυναμώνει η πάλη και να συγκεντρώνονται δυνάμεις για ριζικές αλλαγές, για την ανατροπή. Η μοναδική δυναμική πρόταση και φιλολαϊκή λύση σήμερα είναι αυτή που απευθύνει το ΚΚΕ.Να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τα εργαλεία ανάπτυξης της οικονομίας. Να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής. Να σχεδιάσει την οικονομία με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να αξιοποιηθεί το έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει για να μη μείνει ούτε ένας άνεργος. Μόνο αυτή η προοπτική δίνει δυναμική στον αγώνα σήμερα και αυτή η προοπτική, που προτείνει το ΚΚΕ, πρέπει να ενισχυθεί με κάθε ευκαιρία.

Rise Up! Stickers

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
ΚΝΕ στο Flickr

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές