«Εγώ θα απέχω για να πάρουν το μήνυμα...»

- Αν θέλεις το μήνυμα να φτάσει στον αποδέκτη, δηλαδή στην πολιτική που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση που ζεις εσύ και η οικογένειά σου έχεις επιλογή: να ψηφίσεις το ΚΚΕ και να παλέψεις μαζί του. Η αποχή έχει δοκιμαστεί. Το 2009 πολλοί νέοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές αλλά τα πράγματα δεν άλλαξαν υπέρ της νεολαίας. Ίσα ίσα χειροτέρεψε η κατάσταση. Δεν ιδρώνουν τα αυτιά των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των αφεντικών από την αποχή στις εκλογές. Δεν τους τρομάζει η απάθεια και η ανοχή. Αν δεν σε έχει του χεριού του το σύστημα, να στηρίζεις την αντιλαϊκή πολιτική σε θέλει αμέτοχο, στην απ’ έξω. Θέλουν να μην είσαι εμπόδιο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους. Γίνε εμπόδιο, ψήφισε ΚΚΕ!

 - Καλά κάνεις και αηδιάζεις με τα αστικά κόμματα. Είναι σάπια γιατί υπηρετούν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των πολλών για να κερδίζουν οι λίγοι, οι καπιταλιστές. Πρέπει να καταποντιστούν στις εκλογές τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

 - Έχεις δίκιο να αηδιάζεις με τα ψέματα που σε φλομώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα λόγια εμφανίζονται αγωνιστές, ριζοσπάστες και “αριστεροί” και στην πράξη στηρίζουν την ΕΕ, το καπιταλιστικό σύστημα.

 - Είναι αηδιαστικοί οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και δεν πρέπει να τους ψηφίσει ούτε ένας νέος εργαζόμενος, σπουδαστής, άνεργος.  Αυτοπροβάλλονται σαν αντισυστημικοί, αλλά είναι με τα μπούνια με το σύστημα. Και μόνο ότι το σύστημα τη μαζεύει και την απλώνει όποτε θέλει, αποκαλύπτει ότι η ΧΑ είναι βρώμικο χαρτί του συστήματος.

 Η λύση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές και στους αγώνες. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που θα μετρήσει υπέρ του λαού. Η ψήφος σου στο ΚΚΕ δε θα κατατεθεί την επομένη των εκλογών ούτε στο ΣΕΒ, ούτε στην Κομισιόν, ούτε στα σαλόνια των καπιταλιστών. Θα κατατεθεί στον αγώνα για να παρθούν πίσω αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η πάλη για όλα τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας. Για να έχεις δυνατή, ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση που θα αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί το ΚΚΕ παλεύοντας σήμερα συγκεντρώνει δυνάμεις για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση: την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική λαϊκή εξουσία. 

Rise Up! Stickers

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
ΚΝΕ στο Flickr

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές