«Με την ανάκαμψη όμως που έρχεται θα καλυτερέψουν λίγο τα πράγματα, ήδη η κυβέρνηση έδωσε κάτι από το πλεόνασμα….»

-  Όντως θα καλυτερέψουν τα πράγματα. Για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι για τη νεολαία, τους εργαζομένους, τον λαό. Το πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι ματωμένο. Δημιουργήθηκε τσακίζοντας το λαό, αρπάζοντας κομμάτι από το μόχθο του. Προήλθε από τη φοροεξόντωση του λαού για να ενισχυθούν κι άλλο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τη δραστική μείωση κρατικών κονδυλίων που προορίζονταν για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, από την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα για τη νεολαία.

 

- Συνολικά τα τελευταία χρόνια άρπαξαν από τον λαό 63 δισεκατομμύρια ευρώ και το περιβόητο πλεόνασμα που μοιράζουν σε ορισμένες κατηγορίες -και εκεί πάλι με αυστηρούς όρους- αγγίζει τα 450 εκατομμύρια. Μόνο από την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου στη Βούλη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφαιρούνται περίπου 2 δισ. ευρώ από τον λαό. Το πλεόνασμα το έχουν πάρει 10 φορές από τις λαϊκές οικογένειες και με το που θα δώσουν κάτι θα το ξαναπάρουν με άλλους τρόπους.

 

-    Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν από τις διάφορες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ήταν προαποφασισμένα στην ΕΕ. Οι θυσίες στο όνομα του να βγούμε από την κρίση, τώρα μετατρέπονται σε θυσίες για να διατηρηθεί (και να αυξηθεί στο μέλλον) το πλεόνασμα. Και προετοιμάζουν κι άλλα. Ήδη η ΕΕ, με τη συμφωνία των κυβερνήσεων, με τη στρατηγική ΕΕ-2020 καθώς και με τη λεγόμενη Ενισχυμένη Οικονομική Διακυβέρνηση και το “Σύμφωνο για το Ευρώ+” προβλέπει ενδεικτικά:

Α) Ανελέητη αντιλαϊκή επίθεση με όχημα τον έλεγχο των προϋπολογισμών από την ίδια την ΕΕ απευθείας. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υλοποιείται γρήγορα η αντιλαϊκή στρατηγική θα  επιβάλλονται νέα μέτρα.

Β) Να τι αναφέρει το ”Σύμφωνο για το Ευρώ+”: «Η πρόοδος θα αξιολογείται βάσει της εξέλιξης των μισθών και της παραγωγικότητας και των αναγκών προσαρμογών της ανταγωνιστικότητας. Για την αξιολόγηση του κατά πόσο η εξέλιξη των μισθών συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας, θα παρακολουθείται το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος επί ορισμένο χρονικό διάστημα συγκρινόμενο με τις εξελίξεις σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και τους κυριότερους συγκρίσιμους εμπορικούς εταίρους!» (βλ. Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία κ.ά.).

Αυτό που θα μας δώσουν δηλαδή από το πλεόνασμα και την ανάκαμψη θα είναι δουλειά για ένα πιάτο ρύζι! Μόνο έτσι θα ανταγωνιστούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια με τα κινέζικα, τα ινδικά κ.τ.λ.

 

 

Γι’ αυτά δε βγάζει άχνα κανένα κόμμα εκτός από το ΚΚΕ. Αυτά τα μέτρα αφορούν όλες τις χώρες της ΕΕ. Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι η ανάκαμψη θα στηριχτεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, ανεξάρτητα αν στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δε συναντιέται ούτε κατά τύχη η λαϊκή ευημερία με την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Rise Up! Stickers

Το σκίτσο της ημέρας

Το σκίτσο της ημέρας
ΚΝΕ στο Flickr

Ημερολόγιο

Σποτ της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές